Spring til indhold

Få en oplevelse for livet – bliv værtsfamilie for Kontakt mellem Menneskers 2 kommende voluntørere.

Kontakt mellem Mennesker tager til september imod 2 voluntørere, Hanna fra Tyskland og Anastasiia fra Ukraine – og der søges en værtsfamilie til dem begge. Som værtsfamilie for en volontør, får man et stykke af verden inden for husets fire vægge.

Kontakt mellem Mennesker modtager de 2 voluntørere via organisationen Dansk ICYE (International Cultural Youth Exchange). Dansk ICYE er en non-profit udvekslingsorganisation primært for unge mellem 16-30 år. ICYE sender cirka 150 danske unge ud i verden om året, på udveksling og frivilligt arbejde, og modtager omkring 60 udenlandske volontører til Danmark. Idéen er, at unge fra hele verden skal have mulighed for at rejse og møde nye kulturer, og konceptet i ICYE’s programmer er, at volontørerne bor hos lokale værtsfamilier og arbejder frivilligt på et projekt.

Volontørerne arbejder som frivillig her i Kontakt mellem Mennesker, og bor hos deres værtsfamilie. Som værtsfamilierne tilbyder I kost og logi, og ICYE giver et tilskud på op til 700 kr. om måneden til værtsfamilierne. Lommepenge og transportudgifter til voluntøren dækkes også af ICYE.

Kontakt mellem Mennesker tager til september imod Hanna fra tyskland og Anastasiia fra Ukraine – og vi søger en værtsfamilie til dem begge.

Hanna, som allerede er i Danmark, hvor hun er i praktik i et advokatfirma. Hanna har arbejdet som frivillig i flere projekter i hendes hjemby, blandt andet som hjælpelærer for yngre elever på hendes skole. Hanna er 18 år, holder af sport, natur og af at lære andre lande/kulturer at kende, og så drømmer hun om at studere jura.

Anastasiia har også erfaring som frivillig, og har været tilknyttet frivillige projekter i Ukraine og et EU-projekt i Polen. Anastasiia er 21 år, interesseret i at arbejde med PR med bæredygtighed for øje, holder af at læse, se film og at male. Anastaiia har aldrig været i Danmark før, men glæder sig til at se det hun har hørt skulle være et ekstraordinært smukt land – og så er hun ret nysgerrig på hvad det her ”hygge” dækker over.

Alle typer familier kan blive værtsfamilier!

Det er ofte i familien, at volontøren for alvor lærer om en dansk hverdag og alt hvad der hører til – også sproget. Som værtsfamilie knytter man et bånd til et menneske som kommer med andre traditioner, et fremmed sprog og en anderledes baggrund, et bånd som ikke nødvendigvis stopper, når volontøren vender hjem.

Familien kan være stor eller lille, med eller uden børn, ung eller ældre, bosat på landet eller i byen, i lejlighed eller i hus. Det vigtigste er, at man har lyst til at åbne sit hjem for volontøren. Det er vores store ønske at værtsfamilierne skal afspejle og vise danske familiesammensætninger. Derfor søger vi ikke kun kernefamilier i traditionel forstand, men alle typer af familier.
Der stilles ingen krav til værtsfamiliens sprogkundskaber, et flydende fremmedsprog er derfor ikke en forudsætning for at blive værtsfamilie. Volontøren kommer på et danskkursus, og som familie kommer I også til at spille en stor rolle i volontørens læren om stumme d’er, grammatiske undtagelser og Æ, Ø, Å.

Som værtsfamilie kommer I meget tæt på et ungt menneske fra et andet land og en anden kultur. Sammen vil I få gode oplevelser, støde på udfordringer og høste erfaringer, som I ikke kan få på anden vis. Det gælder både jer som værtsforældre, men også familiens eventuelle børn, der får en ekstra ”søster”, ven og rollemodel.

Er du nysgerrig på at høre mere om at være værtsfamilie?

Kunne du og din familie have lyst til at åbne jeres hjem for et ungt menneske i en periode på 6-10 måneder? – så kontakt os og hør nærmere om hvordan det foregår. Ring til daglig leder Susanne Juhl Paaske på 62 20 11 30, mandag-torsdag kl. 10-16. Vi glæder os meget til at høre fra jer.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere