Spring til indhold

Aktuelle selvhjælpsgrupper

Sorggruppe – fordi ingen skal stå alene med sorg

Sorg er en følelse, som de fleste mennesker møder i livet. Nogle møder sorgen sammen med venner og familie. Nogle møder den alene. Men for rigtig mange mennesker, så hjælper det at dele sorgen med andre, som er i samme situation.

Vi tilbyder løbende muligheden for at deltage i en gratis sorggruppe. Forløbet følger det Nationale Sorgcenters retningslinjer og faciliteres af en frivillig med viden om sorgreaktioner.

Tovholder Gunhild.
Tilmelding via Anja Headicar tlf: 42 40 52 95

Skilsmissegruppen (+55)

Antallet af skilsmisser senere i livet er steget markant de sidste 10 år. For nogle er skilsmissen det helt rigtige, men for mange indebærer det nye liv svære udfordringer med familie og venner, økonomiske problemer og oplevelse af sorg og tab. Det kan være hårdt at se sin tidligere partner gå nye veje, hvis man ikke ønsker skilsmisse.

I skilsmissegruppen er der mulighed for at dele de udfordringer, som en skilsmisse kan medføre og få talt processerne igennem med andre i samme situation.

Tovholder: Pernille
Tilmelding via Anja Headicar på 42 40 52 95

"Kulturama"

Gruppen er for unge mellem 18 og 30 år, som gerne vil bruge kultur til at få mere styrke i fællesskab med andre. De fleste deltagere har været med i ”Kulturkammerater” i Svendborg Kommune, men det er ikke et krav. Gruppen mødes om kulturelle tilbud og aktiviteter både inde og ude afhængig af vejr og ønsker fra gruppen.

Torsdage i lige uger kl. 17-19
Tovholder: Solvej
Tilmelding via Anja Headicar på tlf 42 40 52 95

LGBT+ netværk for unge

Vores LGBT+netværk er alle LGBT+ unge mellem mellem 14 og 20 år. Vi fokuserer på at hygge os, men også på at være sammen om vores succeser og udfordringer.

Gruppen styres af en LGBT+ voksen – og målet er bare at skabe et trygt rum for unge, hvor der kan skabes nye forbindelser, lære om LGBT+ kultur – og af hinandens historier.

Naturens helende kraft

Denne gruppe er for dig, som er kvinde og har PTSD eller lignende symptomer som, tankemylder, forhøjet alarmberedskab, koncentrations- og hukommelsesbesvær. Gruppen mødes i, og bruger naturen til at skabe øget ro i systemet igennem forbindelse til elementerne i netop naturens kraft.

Starter igen d. 1 marts 2024
Torsdage kl. 13-15.
Kontakt Lis Vestergaard for tilmelding på tlf: 25 53 43 88

Angstgruppe

Denne gruppe er for voksne med angstsymptomer. Gruppen starter op igen efter påskeferien.

Tirsdage kl. 14-16
Tovholder: Finn
Kontakt: Anja Headicar på tlf: 42 40 52 95

Balance i Livet

Balance i Livet er en gruppe for mennesker med udfordrende tanker om mad, krop og vægt. Gruppen er vægtneutral og arbejder med egenomsorg og selvrespekt, kropsbevidsthed, vaner, overbevisninger og stigmatisering.

Torsdage kl.16-18
Tovholder: Tina Maria
Kontakt: Anja Headicar på tlf: 42 40 52 95

Diabetesgruppen

Det kan være svært at have en kronisk følgesvend som diabetes. Denne gruppe er for dig, som gerne vil dele hverdagslivet med diabetes sammen med andre ligesindede.

Tirsdage i lige uger fra 14-16
Tovholder: Johnny og Rita
Kontakt: Anja Headicar på tlf: 42 40 52 95

Dansegrupper i Bagergade

Kom med i hyggelige danse-fællesskaber mandag, onsdag eller torsdag (også for mænd) midt på eftermiddagen. Grupperne fungerer lidt forskelligt, men de er alle 3 vedvarende danse-fællesskaber, hvor vi har det rart sammen.

For at høre mere om dansegrupperne kan man kontakte Josefine: 29243764

Har du en god idé til en nye gruppe?

Måske har du en personlig udfordring i dit liv – eller noget du har lagt mærke til, som du gerne vil gøre en indsats for?

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har en ide til en gruppe, som vi ikke allerede har. Det kan være en gruppe, du selv vil deltage i, men det kan også være en gruppe, som du har lyst til at være tovholder for

Ring til Anja Headicar på 42 40 52 95, hvis du gerne vil høre mere.

Kontakt

Lis Thejls
på tlf. 4274 5710 eller lis@fcss.dk
Selvhjælp

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere