Spring til indhold

Gå Dig Glad søger nye værtsbyer!

Frivilligcenter Tønder gik i samarbejde med flere frivillige foreninger i Tønder kommune, for at sætte Gå Dig Glad i gang. Initiativet blev taget så flot imod, og få uger efter startskuddet på de første 3 ugentlige ture i Tønder, kom også 2 ture i Løgumkloster til. Nu vil vi gerne have flere ture på paletten, så Gå dig Glad, der startede i Svendborg i 2015, kan komme rundt i hele det sydlige Danmark. Vi hører gerne fra interesserede turledere, foreninger og fra borgere, der ønsker at deltage.

En Gå Dig Glad-tur er en gåtur, der er kendetegnet ved:

Altid at starte på samme tid og sted, uge efter uge, centralt i byen
At man ikke behøver at tilmelde sig, men blot kan dukke op,
At der ikke skal meldes afbud,
At det er gratis,

Det kan være almindelige gåture i forskellig længde, eller intervalgang, stilletur, rollatortur. Der er rig lejlighed til at trække på erfaringerne fra Svendborg, hvor der er 5 faste ture hver uge. Projektleder Lis Thejls fortæller at der hver uge afvikles 17 ture henover det sydlige Danmark, og hun kommer gerne til Sønderjylland for at hjælpe med at starte flere grupper. Det vigtigste er, at turene tilpasses de borgere der ønsker at deltage, så giv endelig lyd fra Jer, opfordrer hun. Turen kan have start v. et frivilligcenter, foran biblioteket, en statue eller et vartegn. Helst i nærheden af busser eller p-plads, så mange har mulighed for at deltage.

Der er sjældent to ture der ligner hinanden. Måske netop fordi man ikke skal tilmelde sig. Deri ligger også at mange nye kontakter opstår. Vi møder mennesker, som ikke ellers ville have krydset vores vej. Der er mange deltagere, som ikke er med hver gang, fordi helbredet eller humøret svigter. Der bliver ikke ændret på tid og sted, så det eneste man skal tænke på er at møde op når det passer. Derfor bliver det oftest nogle spændende grupper, med deltagelse af vidt forskellige mennesker. Man kan være 2 eller 25, samværet og samtale med de andre giver mentalt velvære samtidig med at vi får motion.

Hvis konceptet har fanget din eller din forenings interesse, enten som turleder eller med ønske om at en bestemt tur bliver sat i værk, kontakt Lis Thejls på 2461 9910 eller ring til Frivilligcentret i Tønder på 6024 7300.

Siden foråret 2015 har Frivilligcenter Sydfyn (Svendborg) arrangeret ugentlige gåture for interesserede borgere, der har lyst til og behov for at skabe sig nogle nye sunde vaner, men ikke finder andre motionstilbud så attraktive. Der er i Svendborg 5 ugentlige ture af forskellig længde og tempo, der er ture på Stevns, i Ringe, i Nyborg og på Als (Nordborg) i Tønder og Løgumkloster. Alle ture varetages af frivillige turledere, og frivilligcentrene lægger hus til en kop kaffe, så det sociale liv kan blomstre.

Tryg Fonden har doneret penge til Frivilligcenter Sydfyn, så projektet, kaffen og idéerne kan udbredes til hele Danmark.

Lis Thejls/projektleder
2461 9910

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere