Spring til indhold

Bliver det overhovedet

jul i år?

Kontakt mellem Mennesker har siden 1987 haft tradition for at gøre julen til en glædelig højtid. For dem der ikke har haft andre at holde jul med, dem der ikke ellers har en kulturel tradition for at holde jul og for dem der ikke har haft økonomi til selv at holde en traditionel juleaften, med alt hvad der hører sig til.

Kontakt mellem Mennesker startede i 1987 med at matche mennesker med hinanden, og i starten handlede det særligt om jul.

Ønsket var at hjælpe de der havde for lidt, med at blive matchet med de der havde nok, og som gerne ville dele. Hvad enten det handlede om at deles om julebageriet, juleindkøbene eller at åbne sit hjem for en ekstra julegæst – så sad Kontakt mellem Mennesker klar til at hjælpe med at gøre julen glædelig for alle.

Sidenhen blev julehjælpsformidlingen til, at Kontakt mellem Mennesker også afholdt juleaften. Til start i Borgerforeningen, og i de sidste mange år, som Jul i Skallen, hvor 100 julegæster sammen har fejret juleaften med alt hvad der hører sig til.

I år skulle Kontakt mellem Mennesker have afholdt juleaften for 25.ende gang. Men så kom corona.

”Vi har desværre måtte sande, at afviklingen af en coronasikker jul, ikke er en fysisk mulighed. Jul i Skallen 2020 er derfor, efter lange svære overvejelser, aflyst.” Oplyser Gry Marcussen, der er ansat i Frivilligcenteret under foreningen Kontakt mellem Mennesker.

Juleaften er meget mere end mad, gaver og dans om træet.

Juleaften handler for mange, om meget mere end den store julemiddag, dansen om træet og gaverne. Juleaften er den aften på året hvor vi traditionelt samler os, med familien, vores nærmeste eller i betydningsfulde fællesskaber.

Gry fortæller; ”Vi ved at det, for de 100 mennesker der deltager i Jul i Skallen, gennem mange år, har været det fællesskab, og den mulighed, mange har haft for at fejre julen sammen med andre end sig selv. Vi har derfor haft hovedet lagt grundigt i blød – for hvordan kan vi hjælpe mennesker med at mødes, i en tid hvor vi helst ikke skal være alt for mange samlet?”

”Der findes ikke en god løsning, der helt kan erstatte Jul i Skallen. Men der er dog muligheder, og en af dem vil meget gerne formidle og være hjælper på, så så mange som muligt alligevel får en dejlig jul – også i år. For ingen bør sidde alene juleaften!” Udtaler Gry Marcussen.

Julevenner.dk

Julevenner.dk

Boblberg.dk er en elektronisk opslagstavle på internettet, hvor man kan finde nye venskaber, hobbyfællesskaber, interessefællesskaber m.v. Og igen i år har Boblberg.dk åbnet op for juleversionen: Julevenner.dk.

Med Julevenner.dk kan du som vært for juleaften, lave et opslag hvis du har plads til at invitere endnu en juleaftensgæst – og som gæst kan du søge efter værter, der juleaften vil åbne sit hjem for dig.

Radio Diablo

TVinterview i Sydfyn Nu

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere