Spring til indhold

Byrådspolitikere går

i frivillig social praktik

Frivilligcenter Svendborg inviterer igen i år byrådspolitikerne ud i praktik i de frivillige sociale foreninger, der alle arbejder med socialt udsatte eller sårbare borgere.

”Politiker i praktik” fremmer samarbejdet mellem kommune og foreninger.

Konceptet ”Politiker i praktik” er en af de aktiviteter frivilligcentrene i Danmark bringer i spil i forbindelse med den landsdækkende frivilligkampagne, der hvert år finder sted i uge 39.

Det er blevet en populær og ret unik mulighed for lokale politikere til at få et indblik i det arbejde de frivillige sociale foreninger udfører.

For politikerne er en dag i praktik hos en frivillig forening, en oplagt mulighed for at komme i dialog med både foreninger og de borgere der bruger foreningens aktivitet – samt en lærerig måde at opnå indsigt i det frivillige sociale arbejde. For foreningerne er dagen med til at sætte ansigt på politikerne samt at skabe en kortere kommunikationsvej til kommunen.

Politikerpraktik i Svendborg

Frivilligcenter Svendborg har derfor også i år udarbejdet et ”Praktik katalog”, hvor interesserede foreninger tilbyder praktikpladser. Praktikkataloget udsendes derefter til byrådet. I Svendborg har 7 byrødder i år budt ind på i alt 15 praktiktilbud.

Årets katalog markerer sig ved at indeholde helt nye muligheder. Fx har flere foreninger udbudt mere end en praktik og så er der også nogle helt specielle og anderledes nye praktik muligheder:
”Ja, for i år er det faktisk for første gang lykkedes at få en praktikant med ud at gå med ”Natteravnene” – og de er superglade for at det kunne lykkes, fordi praktikvagten ligger en fredag aften fra kl. 22-02. Det er jo ikke alle der har plads i kalenderen til den slags praktik”: siger Gry Marcussen, medarbejder i Frivilligcenter Svendborg. ”Vi har også lidt særligt fået lov at sende en kvindelig politiker i praktik hos Vildmændende, som jo ellers helst kun har mænd med i fællesskabet.”

Gry Marcussen uddyber hvad en politikerpraktik kan indebære: ”Politikerpraktikken kan vare fra et par timer til en hel dag/nat, alt afhængig af foreningens aktiviteter, og skal så vidt muligt afvikles i uge 39, det vil sige ugen op til Frivillig Fredag. Praktikken udformes af foreningerne selv eller i samarbejde med os i frivilligcentret.”

Når praktikopholdende er slut, er det meningen at praktikanter såvel som praktikssteder sender tilbagemeldinger tilbage til frivilligcenteret, der efterfølgende ligger beretningerne ud på ”Kontakt mellem Menneskers” facebookside.

Det lykkedes igen i år.

”Vi glæder os til at sende politikkerne ud i deres praktikophold, men det var med lidt tilbageholdt åndedræt, at vi inviterede politikkerne ud i praktik i år. For – ville de overhovedet have mod til at tage på visit – og prioritere det – i en noget usikker corona-tid”, udtaler Gry Marcussen ”Men det havde de heldigvis, og vi syntes at det er helt fantastisk, at politikerne igen i år bakker flot op om at komme ud og arbejde med i de frivillige sociale foreninger i byen.”

Frivilligcenter Svendborg er et af 6 ben i foreningen ”Kontakt mellem Mennesker”.
  • Frivilligcenter Svendborg
  • Selvhjælps- og netværksgrupper
  • Fællesskabsprojektet Café hos Narges
  • Foreningernes hus Frivillighuset
  • Genbrugskontakten i Vestergade.
  • Jul i Skallen
Frivilligcenter Svendborg henvender sig til foreninger og borgere i Svendborg, med det formål at støtte, fremme og udvikle det frivillige sociale område lokalt.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere