Spring til indhold

Byrådspolitikere går i praktik i de frivillige sociale foreninger i Svendborg.

Byrådspolitikere går i praktik i de frivillige sociale foreninger i Svendborg.

Frivilligcenter Svendborg fejrer frivilligheden, og gør det igen i år i ugen op til Frivillig Fredag, sidste fredag i september, og Foreningsmarkedet d. 28. september. Gennem hele ugen er de lokale politikere inviteret ud i minipraktik i de frivillige sociale foreninger.

Hver for sig kan vi lidt – sammen kan vi meget!

Formålet med Politiker i praktik er at skabe bedre kendskab og samarbejde mellem foreninger og kommune, og er en unik mulighed for begge parter til at styrke det indbyrdes kendskab og samarbejde mellem foreninger og kommune. En dag i foreningen giver praktikanterne et mere indgående kendskab til foreningernes arbejde og betydning for brugernes livskvalitet, samt et indblik i hvordan man som frivillig medborger oplever det at være engageret i lokalsamfundet gennem foreningsarbejdet.

Frivilligcenter Svendborg gentager succesen igen i år

8 politikere går i praktik i perioden mellem den 23. og den 28. september, og hele 18 praktikaftaler er kommet på plads med lokale frivillige sociale foreninger. Praktikugen kulminerer med at de frivillige sociale foreninger afholder et stort foreningsmarked på Ramsherred, Lørdag d. 28. september fra kl. 10-13, med Frivilligcenter Svendborg som tovholder.

Frivillig Fredag falder altid den sidste fredag i september og er hele Danmarks festdag for frivillighed.

På Frivillig Fredag fejrer vi frivilligheden og hylder de fantastiske frivillige, der hver eneste dag gør en forskel for deres sag, deres medmennesker eller deres lokalområde. Frivillig Fredag sætter fokus på de frivillige muligheder og skaber nye anledninger til at invitere flere med i frivillige fællesskaber.

Over hele landet markeres Frivillig Fredag med et væld af aktiviteter og arrangementer. I 2018 var der 392 aktiviteter fordelt på 84 kommuner i anledning af Frivillig Fredag. Frivillig Fredag er således en landsdækkende begivenhed, der fejres lokalt.

Frivillig Fredag opstod i 2011, som en del af det Europæiske Frivilligår, hvor daværende socialminister Benedikte Kiær udråbte den sidste fredag i september til Frivillig Fredag. Formålet med Frivillig Fredag er at vise kreativiteten, mangfoldigheden og engagementet i den frivillige verden.

Politiker i praktik er udviklet af frivilligcentrene i Danmark og forbliver en særdeles populær Frivillig Fredag aktivitet. En praktik går ud på, at en politiker eller kommunalt ansat afsætter et par timer eller en dag til at komme i praktik i en frivillig forening. Praktikken skal i så høj grad som muligt afspejle en ”normal” hverdag i foreningen dvs. uden særlige arrangementer. Mange foreninger tilrettelægger et program, hvor der både er tid til en snak om foreningen og deltagelse i en frivillig aktivitet.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere