Spring til indhold

Donation sender syriske børn på ferie

- og oplyser indvandrerkvinder om sundhed

Donation sender syriske børn på ferie - og oplyser indvandrerkvinder om sundhed
Lars Erik Hornemann overrækker 100.000 kroner fra Tryg Fonden til Narges Samini, Sara Mellsun og Margit Klenow fra Café Narges. Foto: Michael Thorbjørnsen

Svendborg: Der var mellemøstlig mad på bordet og smil på læberne, da to foreninger i Frivillighuset i Havnegade i går kunne fejre modtagelsen af et par store donationer fra Tryg Fonden.

Det var byrådsmedlem og tidligere borgmester, Lars Erik Hornemann, som også sidder i Tryg Fondens syddanske repræsentantskab, der begrundede og overrakte donationerne på henholdsvis 100.000 og 40.000 kroner.

Cafe Narges modtog den største donation til et projekt, der skal informere og oplyse lokale indvandrerkvinder om en sund livsstil, ernæring, rygning, alkohol og idræt for både kvinderne selv og deres børn. Pengene skal bl.a. bruges til foredragsholdere, forskellige aktiviteter og til en kogebog, som kvinderne er ved at producere, og som forventes at udkomme til august.

Café Narges er etableret og ledes af Narges Samimi, der oprindelig kommer fra Iran, men har boet i Danmark over 22 år. Sammen med et par håndfulde frivillige hjælpere tilbyder hun og cafeen kvinder fra forskellige kulturer et sted at mødes. Her kan de lære om kvindeliv i Danmark, de kan skabe netværk, hente gode råd og vejledning samt udvikle sproglige og kreative evner.

De 40.000 kroner modtog den kurdiske forening i Svendborg, som bl.a. består af 48 flygtningefamilier fra Syrien. Da børnene i disse familier ikke kan komme hjem til Syrien på sommerferie, og da familierne ikke selv har økonomisk mulighed for at give børnene oplevelser i ferierne, havde foreningen ansøgt om støtte til ferieophold i Danmark, hvilket blev imødekommet.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere