Spring til indhold

30 år - det skal fejres

Sæt allerede nu kryds i kalenderen 30-jubilaum
30 år - så længe har Kontakt mellem Mennesker skabt gode fællesskaber, sociale netværk og synlighed for det frivillige sociale foreningsarbejde lokalt i Svendborg.

Og det skal fejres! Foreningen Kontakt mellem Mennesker har 30-års jubilæum d. 1. april og det kommer ikke til at gå stille for sig.

Lørdag den 30. marts kl. 13-17 inviterer vi nye, gamle og fremtidige ansigter – mennesker som på en eller anden måde har været omkring os de sidste 30 år – frivillige, brugere, ansatte, venner, netværk og samarbejdspartnere til fest i Skallen, Møllergade 99.
I løbet af dagen vil der være sang, underholdning, oplæg og lidt til ganen.
Dagens program byder blandt andet på fællessang akkompagneret af Karen Nielsen, senere på dagen kommer et mindre ensemble fra Peder Most forbi og underholder. De to tidligere, og den nuværende, daglig leder af Kontakt mellem Mennesker – stifter Lone Møller, Lones efterfølger Susanne Aasholm, og nuværende daglig leder Susanne Juhl Paaske, vil hver bidrage med deres facet af fortællingen om Kontakt mellem Mennesker.

Jubilæumsudstilling på kontorgangen
Jubilæumsudstilling på kontorgangen

Kontakt mellem Menneskers genbrugsbutik, Genbrugskontakten Vestergade 92, har i anledning af foreningens 30-års jubilæum doneret foreningen et udvalg af en katalogiseret malerisamling som Genbrugskontakten har fået foræret af en privat samler. Malerierne kan ses i Kontakt mellem Menneskers kontorareal i perioden 18. februar til 28. marts i vores åbningstid – mandag-tirsdag mellem kl. 10-16. Alle malerierne er til salg og sælges for højeste bud. Er malerierne ikke lige dig, så tør vi godt garantere at rammerne i sig selv kan være interessante at eje. Indtægten fra salget af de udstillede malerier, går til Kontakt mellem Menneskers arbejde med at udvikle selvhjælpsgrupper. Selvhjælpsgrupper er et gratis tilbud til borgere der har behov for at være i et netværk hvor de kan finde støtte, få mulighed for at dele deres udfordringer med andre, og hvor fokus er på de svære sider af livet man kan stå i som menneske. Så kom endelig forbi og giv et bud med. Alle malerierne sælges stykvis i budrunde, og der kan bydes ved personligt fremmøde frem til d. 28. marts. Budvinderen får direkte besked herefter.

Foreningen Kontakt mellem Mennesker, som oprindeligt blev døbt Sydfyns Kontakt Samvirke, blev stiftet i 1989 af socialrådgiver Lone Møller.

Til start var foreningen støttet af midler i en 3-årig forsøgsperiode under socialministeriet. Foreningens aktiviteter bestod oprindeligt primært af en frivillighedsformidling, selvhjælpsgrupper og koordinering af juleaften for mennesker der ikke havde et sted at fejre jul.

I dag, 30 år senere, formidler Kontakt mellem Mennesker stadig frivilligjob til borgere, tilbyder fortsat selvhjælpsgrupper og afholder hvert år juleaften for 100 mennesker.

Med årene er nye tilbud og aktiviteter kommet til. Kontakt mellem Mennesker har tradition for at igangsætte sociale aktiviteter og projekter, og har gennem tiden haft tilbud som; Halløj – et finurligt besøgsteam der kunne bestilles til at skabe højt humør ved enhver lejlighed, Amigo Mio – et ungeprojekt, Mamma Mia – en international mødregruppe der i dag der i dag drives af FTS i Frivillighuset, et mandetilbud, Mand og Mand imellem, som i dag er blevet en selvstændig forening. Kontakt mellem Mennesker er i dag tovholder på en international kvindecafé og på det gratis tilbud om gå-grupper i Gå dig Glad projektet.

Foreningen driver desuden egen genbrugsbutik, Genbrugskontakten i Vestergade 92, hvis indtægt går til at støtte de sociale aktiviteter og tilbud som Kontakt mellem Mennesker igangsætter.

Kontakt mellem Mennesker er desuden det lokale Frivilligcenter i Svendborg, og er dermed et ud af knap 70 frivilligcentre der findes i Danmark. Frivilligcentret er det lokale kraftcenter for udvikling af det frivillige sociale foreningsliv i Svendborg.

Den seneste knopskydning på foreningen Kontakt mellem Mennesker er Frivillighuset i Havnegade 3, hvor foreningen drifter gratis udlån af lokaler til de frivillige sociale foreninger i Svendborg, der her kan låne lokaler til deres aktiviteter.

Læs mere om Kontakt mellem Menneskers aktiviteter på hjemmesiden www.kontaktmellemmennesker.dk – eller følg med på vores Facebookgruppe: Kontakt Mellem Mennesker, hvor der dagligt lægges nyheder op.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere