Spring til indhold

PRESSEMEDDELELSE Kontakt mellem Menneskers venskabs forening i Grønland.

Hos Kontakt mellem Mennesker, er det besluttet at støtte børneværestedet Amarngivat, beliggende i Østgrønland. www.amarngivat.gl Amarngivat er ligeledes støttet af Red Barnet.

Amarngivat er et fristed for alle byens børn og unge. Her kan man blandt andet lege, sove, lave mad, spille computer og komme i førskoletræning. På stedet er der også grupper for nybagte mødre, samt for gravide unge. Læs mere: www.ag.gl (grønlandsk avis)

– Vi fungerer som et slags multihus. Alle er velkomne.
For nyligt kom et ung par med deres barn og spurgte om de måtte overnatte hos os. Bedsteforældrene skulle på druk og det unge par ville gerne sove i trygge omgivelser. Til dagligt bor de hos bedsteforældrene, siger lederen af Amarngivat Lars Göranson. – I sådanne tilfælde åbner vi dørene op for indbyggerne, også udenfor lukketid.

Der er behov for hjælp til at skaffe børnetøj, pænt, godt børnetøj. Kontakt mellem Mennesker har formidlet kontakt til KFUM’s spejderhytte på Thurø, der i uge 30 (2012) vil fungere som sommerkoloni for børnene. Det drejer sig om 8 børn og 3 voksne, i alt 11 personer.

Værestedet Amarngivat modtog i 2010 Kronprinsparret Socialpris på kr. 50.000 fordi værestedet Amarngivat i Tasiilaq i Østgrønland har skabt en tryg base for børn og unge i alderen 0 – 15 år.

Kære interesserede.
Hvis I har pænt, godt børnetøj vil vi meget gerne overtage det og formidle det videre til børnene i Amarngivat. Tøjet kan afleveres hos Kontakt mellem Mennesker, Toldbodvej 5, i åbningstiden fra 10 – 16, mandag – torsdag.

Det er også muligt at støtte værestedet, ved at indsætte et beløb i Svendborg Sparekasse: 0815-3531112295

Irene Holm, har arbejdet som skoleleder i Østgrønland i 7 år, er koordinator for projektet og Irene kommer gerne ud til forsamlinger for at fortælle mere om livet i Østgrønland.

Kontakt mellem Mennesker: tlf. 62201130 Irene Holm: tlf. 20828349

Amarngivat Grønland

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere