Spring til indhold

Værtskab

Et godt værtskab er essentielt for enhver forening, og det er noget, mange allerede gør rigtig godt. At skabe en indbydende og inkluderende atmosfære i jeres forening kan hjælpe med at opbygge et stærkt og positivt fællesskab. På vores hjemmeside tilbyder vi en række værktøjer, artikler og vejledninger, der kan hjælpe din forening med at forbedre jeres værtskab. Uanset om du har brug for tips til at forbedre jeres arrangementer, eller strategier til at skabe en mere inkluderende og imødekommende atmosfære, så har vi alt det, du har brug for på ét sted.

Ældre Sagens

Ældre Sagens guide til det gode værtskab

Guiden består af fem temaer, som du kan læse mere om ved at klikke nedenfor:

Hent Guide og Debatkort:

DGI

Byd varmt velkommen i foreningen

Se DGI’s samlede værktøjskasse for den varme velkomst og få inspiration til, hvordan I toptuner jeres velkomstprocedure. Værktøjskassen er opdelt i gode råd før, under og efter.

Se DGI's videoer om den gode velkomst:

Tag godt imod nye medlemmer - Så lidt skal der til
Se historien om Hassan, der skal til badminton for første gang og se, hvor lidt der skal til for at tage godt imod nye medlemmer – og hvorfor det er vigtigt.
Den gode velkomst til badminton:
Anton Tømming Larsen, træner i Københavns Badminton Klub, fortæller her om vigtigheden af at byde børnene velkommen i foreningen og få dem til at være trygge.
Den gode velkomst til svømning:
Tag med Lise til svømning for første gang og bliv klogere på, hvordan jeres forening kan tage godt imod!
Den gode velkomst i Sønderborg Skyttekreds:
Sønderborg Skyttekreds har udpeget Torben Meier som ‘trivsels-ambassadør’ i foreningen. Han sørger for, at alle nye medlemmer får en god opstart i foreningen. Han kontakter forældrene, inden barnet overhovedet kommer på skydebanen, så han kender navn og lidt info om barnet. Og så følger han børnene de første par gange, inden de bliver sluset ud i den almindelige træning.
Den gode velkomst til fodbold:
Tag med Lukas til fodbold for første gang og bliv klogere på, hvordan jeres forening kan tage godt imod!
Den gode velkomst til Dans / SANS:
Tag med Karen mens hun oplever det at starte i en ny forening, både den gode og dårlig oplevelse. Derefter kan I tænke over hvordan I tager imod nye i jeres forening.
Den gode velkomst til gymnastik
Mathilde Winther, træner i gymnastikforeningen Krumspring i København, fortæller her om vigtigheden af at byde børnene velkommen i foreningen og få dem til at være trygge.
Den gode velkomst til basket:
Collin Oriane, træner i Falcon Basketball Club i København, fortæller her om vigtigheden af at byde børnene velkommen i foreningen og få dem til at være trygge.

Bliv Velkomstforening

Synliggør at I gør noget særligt for at byde velkommen i jeres forening. Opfyld tre af de fem kriterier for at blive en Velkomstforening:
  1. Gør noget særligt ud af den gode velkomst
  2. Hav information om jeres forening på flere sprog
  3. Udpeg én, som tager imod nye
  4. Brug “hej og farvel-ritualer”
  5. Oversæt foreningens og idrættens indforståede “kodesprog” for nye
Som Velkomstforening bliver I en del af en landsdækkende mobilisering af foreninger, der gør en forskel, og som er nemt at komme til, når man er ny i foreningslivet.

Artikler:

Sådan plejer I jeres frivillige – Frivillige er kun til låns, og en målrettet indsats kan medvirke til at frivillige har det godt og føler, at foreningen er til for dem.

Sådan byder I nye medlemmer velkommen – 10 råd til at give nye medlemmer en god modtagelse i jeres forening.

Giv de frivillige licens til at begejstre – få ekspertens gode råd – læs bl.a. om “THRILL”, som er ment som seks sigtelinjer du som frivillig husker for at skabe fantastiske oplevelser for både gæster og deltagere.

Sådan tager du godt imod nye medlemmer Her er 10 råd om, hvordan du giver nye medlemmer en god modtagelse. Hjælp os med at uddybe, supplere og bygge videre på de 10 råd med erfaringer fra din forening.

Dyrk den gode velkomst Med fem enkle løfter letter du integrationen for de nye borgere, du møder i og uden for foreningen. Projektet hedder Velkomstalliancen og successen afhænger – også – af dig!

FORA
Fora har udviklet et sæt samtalekort ved navn Fællesskabskortene. Ved at tage en snak ud fra Fællesskabskortene, kan I få inspiration til nye idéer og tiltag, som kan styrke fællesskabet i jeres forening på en måde, der passer til lige præcis jeres situation. Sættet består af 18 kort, som er lavet med udgangspunkt i samtaler med 12 af Foras medlemsforeninger. Hvert kort rummer forskellige temaer, citater og spørgsmål, som I kan bruge som afsæt for en snak om fællesskabet i jeres forening.
For at få nye bestyrelsesmedlemmer/frivillige til at føle sig velkomne og hjemme i foreningen/aftenskolen er det vigtigt, at der er tænkt over, hvordan I byder nye velkommen. En bestyrelse, der får et nyt medlem, kan ikke agere som den gamle og blot forsætte som hidtil. Der er reelt tale om en ny bestyrelse, og det bør der tages højde for i arbejdet med at introducere nye bestyrelsesmedlemmer til organisationen.
CFSA

Webguides:

Den gode velkomst: Tag godt imod nye frivillige – Førstehåndsindtrykket og opstarten i foreningen er afgørende for frivilliges lyst til at engagere sig i længere tid hos jer. Derfor er det vigtigt, at I forbereder jer grundigt og lægger en plan for, hvordan I helt konkret byder nye frivillige velkommen.

6 faktorer, der motiverer og fastholder frivillige – Få inspiration til, hvordan I kan arbejde med at motivere frivillige og fastholde dem i jeres organisation eller forening. Brug guidens anbefalinger til at arbejde systematisk med rekruttering og ledelse af jeres frivillige.

Artikler:

Få de frivillige godt ombord i jeres forening – Hvis I sørger for en god modtagelse af nye frivillige, giver dem en grundig oplæring og en følelse af at høre til i jeres forening eller frivillige fællesskab, er der større sandsynlighed for, at de bliver længere hos jer og ender med at brænde for lige netop jeres sag.

Find det rette match mellem frivillige og opgaver – Hvis frivillige skal trives og fastholdes, er det afgørende, at de opgaver de skal løse hos jer, modsvarer deres motivation, kompetencer og erfaringer, og det er en afstemning, som I løbende skal foretage. Få inspiration og tips til foreningens arbejde med rekruttering og motivation af frivillige.

Læg en velkomstplan for nye frivillige – Den allerførste tid i foreningen, frivilliggruppen eller jeres frivillige fællesskab er afgørende for den frivilliges videre engagement. Det er derfor vigtigt, at I har en klar plan, der fokuserer på at skabe overblik, succesoplevelser og en nem vej ind i fællesskabet hos jer.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger, statistik og personalisering af indhold. Ved fortsat brug af websiden godkender du brugen af cookies  Læs mere